Strážcovia ľadu, hradu a severu!

Hrať zápasy či trénovať. Byť súčasťou športového kolektívu. Hrdo reprezentovať klub aj mesto so svojim logom na hrudi. Toto všetko sú základy každého dobrého hokejového mužstva. Tie najlepšie však okrem toho bojujú so sloganom, ktoré špecifikuje fungovanie a charakter celého tímu. Podľa čoho vznikal ten náš, ten rytiersky?
Po stáročia strážili odvážni rytieri nedobytný hrad nad kráľovským mestom Stará Ľubovňa. Dnes rovnako statočne bránia svoju ľadovú pevnosť novodobí ľubovnianski rytieri. Na jedného z nich sa pozeráte.

Rytieri na hrade, ale aj ľade

Prvým krokom na úspešné rozbehnutie klubu bolo uskutočniť nábor detí. Ten sa vydaril, záujem zo strany rodičov a ich detí bol enormný, čím sa potvrdilo, že v meste má hokejový klub určite svoje miesto a hlavne potenciál rásť.

Rytierske turnaje sa zrodili vo Francúzsku, kde sa v polovici 11. storočia rytieri v mieri zdokonaľovali vo vojnovom umení. Súťaže sa čoskoro stali významnou spoločenskou udalosťou s vlastnými pravidlami. Turnaje našich rytierov sú o niečo odlišné. Prebiehajú s hokejkami a na ľade!

V ďalšom kroku bolo potrebné registrovať klub. Zväz to však bez špecifického názvu klubu uskutočniť nevie. Aj preto sa otvorila verejná diskusia, z ktorej vzišlo symbolické a naozaj výstižné pomenovanie. Prihliadalo sa, samozrejme, na to, akou unikátnou históriou sa pýši mesto, ktorého dominantou je hrad. Výsledkom bolo symbolické, trefné a hlavne reprezentatívne „Ľubovnianski Rytieri“. Čo by to však boli za rytieri, ktorí by počas ľadových stretov so súpermi nemali svoj špeciálny pokrik či slogan?

Takto dopadlo hlasovanie vo Facebookovej ankete, kde sme sa ľudí pýtali, aký názov by historicky prvému hokejovému klubu v našom kráľovskom meste pasoval najviac.

Stráženie územia s vytasenými hokejkami

Hrať za Ľubovnianskych Rytierov je veľká česť, výnimočnosť, originalita a úcta k bohatej histórii kráľovského mesta a teda našim predkom. Misia rytierov je tak omnoho väčšia, ako iba trénovanie a hranie hokeja. Rytieri totiž nereprezentujú len klub či mesto, ale aj mestský stredoveký hrad a tiež celé severné územie Spišského regiónu.

Za skvelé spracovanie videa ďakujeme vedúcemu mediálneho tímu Pavlovi Sekelskému a jeho marketingovej agentúre Melonberries.

Aj z minulosti je o rytieroch známe, že nebojovali len v obrovských vojnách mimo svojich domovov, ale že sa stále snažili strážiť a ochraňovať múry hradu svojho panovníka. Musí byť tak všetkým jasné, prečo je prvým slovom sloganu „strážcovia“. Aby toho nebolo málo, naši rytieri nestrážia iba hrad nad mestom, ale s nadšením sa odhodlali strážiť aj náš domáci ľad či dokonca celý severný región Spiša. Mimochodom, sever naši rytieri nestrážia len kvôli tomu, že Stará Ľubovňa je odjakživa severným mestom, ale aj preto, že rytiersky hokejový stánok PEM aréna je najbližšie položeným zimným štadiónom na Slovensku k severným hraniciam.

Ak sa aj ty túžiš stať strážcom ľadu, hradu a severu, neváhaj sa kedykoľvek pridať do skvelého kolektívu Ľubovnianskych Rytierov.

Na záver si to ešte raz zhrňme. Po stáročia strážili odvážni rytieri nedobytný hrad nad kráľovským mestom Stará Ľubovňa. Dnes rovnako statočne bránia svoju ľadovú pevnosť novodobí ľubovnianski rytieri, ktorým v žilách prúdi ľad a srdce im horí víťazstvom. Hrať za Ľubovnianske hokejové mužstvo je tak naozajstnou cťou a zážitkom zároveň.

Ak sa aj ty túžiš stať strážcom ľadu, hradu a severu, neváhaj sa kedykoľvek pridať do skvelého kolektívu Ľubovnianskych Rytierov. U nás má dvere otvorené ktokoľvek, kto má chuť a zanietenie hájiť farby klubu, hrať hokej a neustále napredovať.

Zdieľaj článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZADAJ E-MAILOVÚ ADRESU A MAJ VŠETKY RYTIERSKE AKTUALITY VŽDY NAČAS A PORUKE