Sezóna 22/23 klope na dvere. Čo nás čaká a neminie?

Rytieri spod Ľubovnianskeho hradu stoja na prahu v poradí tretej sezóny vo svojej histórii. Všetci pevne veríme, že po dvoch úvodných rokoch, ktoré pri rozbehu výrazne narušila celosvetová pandémia, prebehne sezóna v plnom rozsahu bez väčších opatrení a že deti si ročník 22/23 poriadnu užijú.
Nasadiť helmy a poďme na to! Foto: Melonberries

Spomienka na zašlú úspešnú sezónu

Ak by sme mali jedným slovom vystihnúť sezónu 21/22, tak by ním bol určite „progres“. Aj napriek tomu, že sa bolo potrebné prispôsobovať opatreniam, ktoré deťom zamedzovali prístup na ľad, sa hlavne najstaršia kategória dokázala posunúť o riadny kus dopredu. Tá má oproti ostatným celkom, ktoré sú na ľade o 3 roky dlhšie, pochopiteľne, deficit. Zatiaľ čo na začiatku sezóny piataci trénovali základy korčuľovania, na konci už po vydarených zápasoch dvíhali ruky nad hlavy. Ide o nevídaný progres, čo je zásluha najmä trénerského kolektívu. Ten odviedol naozaj špičkovú robotu.

Oslava domáceho víťazstva piatakov v dohrávke 16. kola nad Ha Slávia Prešov. Foto: Melonberries

Mladšie kategórie, ktoré sa počtom tréningov už môžu rovnať s ostatnými klubmi, sa nielenže dokázali výsledkovo presadiť, ale vo viacerých prípadoch aj milo prekvapiť. Skalp si z bašty hokeja priniesli domov napríklad tretiaci, ktorí dokázali poraziť popradských kamzíkov. Druhý ročník zas na svojich premiérových domácich turnajoch v konkurencii ôsmich klubov obsadil najskôr druhú priečku a následne štvrtú. No a obrovský potenciál ukázala aj najmladšia kategória prvákov, ktorá na turnaj do Sabinova vyslala dokonca dve celky (bieli, červení). Obe na turnaji nespoznali premožiteľa a domov sa vrátili s dvoma pohármi za prvé aj druhé miesto.

Zápasová premiéra prvákov dopadla nad očakávania. Dve naše vyslané družstvá postúpili až do finále, kde si proti sebe zahrali vzájomný zápas. Na turnaji sme tak obsadili 1. a 2. priečku.

Rekordný počet prvákov

Pod Tatrami ešte chvíľu ostaneme. Oproti HK Poprad, ktorý na mape slovenského hokeja funguje vyše 100 rokov, sme totiž boli úspešnejší aj počas mimosezónneho náborového obdobia. Zatiaľ čo u nás sme nabrali 29 začínajúcich hokejistov, Popradčanov sa do ich klubu nahlásilo o polovicu menej. Oproti mestu, ktoré má o 35-tisíc obyvateľov viac, je to naozaj obrovský skok vpred. Z najmladšej kategórie sa nám tak kryštalizuje veľmi silný ročník, ktorý môže v budúcnosti dominovať severovýchodnému Slovensku. Nezakríknime to a pustime sa do práce!

Riadny tréningový proces začíname so 113 rytiermi v kategóriách od nultého ročníka po šiesty.

S prípravou pred novou sezónou nezaháľali kategórie štvrtákov, piatakov a šiestakov, ktorí po mesačnej prestávke absolvovali v auguste suché tréningy. Okrem toho sa zúčastnili viacerých kempov, kde mali možnosť stretnúť súčasné hviezdy slovenského hokeja. Príprava rytierov navnadila natoľko, že sa už nevedeli dočkať prvých septembrových tréningov na ľade a aj pri pomyslení na začiatok školského roka ich úsmev neopustil.

Prváčik Juraj absolvoval taktiež suchú prípravu.

Do hry sa zapoja všetky kategórie

Je tu september a s ním prichádza aj obnovená ľadová plocha v domovskom stánku PEM arény. Riadny tréningový proces začíname so 113 rytiermi v kategóriách od nultého ročníka po šiesty. Počet ľadohodín sa tak oproti minulej sezóne opäť o niečo navýšil. Vďaka hlavnému partnerovi spoločnosti Kenex budú môcť rytieri využiť ľad na trénovanie v celkovej výške 15 hodín týždenne (mesačne 60 h) naprieč všetkými kategóriami.

Oliver sa novej sezóny už nevie dočkať. Foto: Melonberries

Popri tom čakáme od zväzu na rozpis zápasov, do ktorých sa túto sezónu zapoja 3 kategórie rytierov. Súťažné duely pod hlavičkou SZĽH si zahrajú štvrtáci, piataci a šiestaci. Okrem toho klub plánuje vo vlastnej iniciatíve zorganizovať viaceré turnaje pre mladšie kategórie, aby aj prváci, druháci či tretiaci okúsili pravú chuť zápasov. Z turnajov by sme radi urobili tradíciu s putovnými pohármi, vďaka čomu sa pod Ľubovniansky hrad budú ostatné kluby vždy s radosťou vracať.

Držme si všetci spoločne palce, aby sme do novej sezóny vstúpili tou správnou nohou, aby sme na ľade boli čo najdlhšie, aby hokejisti zaznamenali ďalší progres a hlavne, aby sa deti bavili hokejom!

Zdieľaj článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZADAJ E-MAILOVÚ ADRESU A MAJ VŠETKY RYTIERSKE AKTUALITY VŽDY NAČAS A PORUKE