2% z dane síce dokážu veľké veci, no poponáhľajte sa, inak zbytočne prepadnú

Patríte medzi tých, čo pre nedostatok času podávajú daňové priznanie za uplynulý rok na poslednú chvíľu? Tak to by ste mali možnosťdarovať 2% zo svojich daní hokejovej mládeži v rozvíjajúcom sa klube spod Ľubovnianskeho hradu. Ľubovnianski Rytieri sa z príspevku akejkoľvek hodnoty nesmierne potešia.
Aj napriek pozastavenej sezóne sa vedenie klubu za zavretými dverami neustále snaží rozvíjať nový klub na hokejovej mape, aby sa hráči po zmiernení opatrení dokázali čo najkomfortnejšie vrátiť na ľad.

Prečo darovať?

Pretože každé nevyužité percento sa vracia späť do štátu. Ono by na tom nebolo nič zlé, keby na Slovensku športy vďaka príspevkom od štátu prekvitali, nie stagnovali, keď nie ešte niečo oveľa horšie. A vôbec nemáme na mysli prehlbujúcu sa krízu kvôli pretrvávajúcim pandemickým opatreniam.

Svitá v Slovenskom športe na lepšie lepšie časy? Všetci pevne veríme, že áno. O možnej zmene sa viac dočítate v článku Nový “šéf” športu na Slovensku: Pozriem sa, kam išli predtým peniaze!

Jednoducho, keď si športy pod Tatrami z veľkej časti nepomôžu sami, sú odkázaní na pospas osudu. Aj preto má každé percento z daní čo do seba, pričom ste to len a len vy, kto rozhodne o tom, akej organizácii svoje percentá podarujete.

Hokejové úskalia spojené nielen s pandémiou COVID-19 zhrnul v rozhovore článku Aká je súčasná situácia v športe, hokeji na Slovensku? bývalý reprezentačný hokejista a hráč NHL Ľubomír Sekeráš.

Ľubomír Sekerᚹ (Minnesota Wild) sa tešší z gólu, ktorý strelil do brány Guya Heberta (Anaheim Ducks) v zápase zámorskej NHL. Foto: prevzaté z Denník N (TASR/AP)

Ak ste teda v štádiu, že by ste svoje percentá aj nejakej tej organizácii podarovali, pričom ste sa rozhodli pre športové odvetvie, jednou z možností je občianske združenie Ľubovnianski Rytieri. Oficiálne prvý hokejový klub na území mesta Stará Ľubovňa momentálne pracuje s deťmi od 1. do 4. ročníka v celkovom počte 46 aktívnych členov. O pôsobenie v klube má záujem ďalších viac ako 30 detí, no krok k registrácii je zatiaľ pozastavený kvôli lockdownu, v ktorom sa nachádza celá krajina. Navyše, po Veľkej noci v dňoch od od 7. do 16. apríla prebehne zápis do 1. ročníka športovej triedy na ZŠ Komenského, čo znamená, že do klubu pribudnú ďalší nádejní hokejisti.

I keď máme šťastie, že náš klub sa neustále rozrastá, deje sa to v časoch, kedy je partnerská spolupráca od rôznych spoločností utlmená na minimum, pričom príspevky všetkých členov sú, samozrejme, taktiež pozastavené. Nielen tak my, ale tiež športové kluby naprieč celým Slovenskom si každé jedno podarované percento vážia o to viac.

Ako darovať?

Je to veľmi jednoduché. Pár minút vám to síce zaberie, ale stále sa bavíme o minútach, žiadnych hodinách či dokonca dňoch. Stačí sa len do toho pustiť. A najlepšie čím skôr. Čas máte do konca aktuálneho mesiaca.

Všetky podklady si u nás viete poľahky stiahnuť na podstránke 2% zdane. Ten najdôležitejší papier máte dokonca predvyplnený.

Keď vo veciach ohľadom daní nie ste doma, stačí vám zavítať na podstránku tohto webu 2% z dane. Práve tam je pre vás pripravený podrobný postup tak pre zamestnancov, ako aj fyzické osoby či tie právnické. V prvej časti s informáciami sme pre vás pripravili podrobný harmonogram časových lehôt jednotlivých krokov, no predovšetkým, úplne sme vás odbremenili od blúdenia po webových stránkach a hľadania potrebných dokumentov, ktoré sú pri poukazovaní daní a darovaní percent nevyhnutné. Všetky podklady si u nás viete poľahky stiahnuť na spomínanej podstránke. Ten najdôležitejší papier máte dokonca predvyplnený s klubovými údajmi, pričom dovypĺňať ho viete priamo vo vašom počítači, následne už len vytlačiť a podať.

Ak by ste aj napriek popisným inštrukciám potrebovali poradiť s akoukoľvek maličkosťou, neváhajte kontaktovať priamo vedenie klubu buď telefonicky 0911 173 534/0904 926 584 alebo pomocou e-mailovej správy zaslanej na info@lubovnianskirytieri.sk. Technickejšie otázky vám rada zodpovie zas klubová účtovníčka Marta Knapiková prostredníctvom mobilného čísla 0907 540 588 alebo e-mailu marta.knapikova@gmail.com.

Za každé jedno percento, ktoré bude využité na nákup či už to športového vybavenia alebo na plynulý nábeh do zápasového cyklu našej mládeže, vám vopred úprimne ďakujeme. ❤️

Foto: Denník N

Zdieľaj článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZADAJ E-MAILOVÚ ADRESU A MAJ VŠETKY RYTIERSKE AKTUALITY VŽDY NAČAS A PORUKE