Kto bude figurovať v správnej rade či realizačnom tíme?

Po historicky prvom nábore detí na hokej v meste Stará Ľubovňa, ktorý ukázal enormný záujem zo strany rodičov a ich detí, sa o pár mesiacov po prvej vlne pandemických opatrení začal kreovať realizačný tím. Pozývame vás zoznámiť sa s novým vedením.
Hlavný tréner rytierov Vladimír Turan pôsobil už aj ako asistent trénera na lavičke reprezentácie do 18 rokov, pričom seniorské skúsenosti zbieral počas pôsobenia na lavičke A tímu Popradu ako asistent či ako hlavný tréner HK Spišská Nová Ves.

V správnej rade hŕstka známych mien

Začnime pekne po poriadku. Hlavným iniciátorom a aj realizátorom vzniku mládežníckeho hokejového klubu bol Ján Kentoš. Človek, ktorý sa v meste pod Ľubovnianskym hradom zapísal hrubým písmom ako „spasiteľ“ zimného štadióna, ktorý mnohí Ľubovňania až do minulého roku považovali za prekliaty. Ako investor a hokejový zanietenec v jednom predložil na stôl vedeniu mesta a mestskému zastupiteľstvu najlepšiu ponuku na vybudovanie modernej haly s ľadovou plochou klasických rozmerov.

Za štatutárneho zástupcu klubu, teda prezidenta a predsedu zároveň, bol zvolený Ján Kentoš, majiteľ PEM arény.

Po prestrihnutí pásky, ktoré prebehlo za prítomnosti Mariána Hossu, a tiež prvotnom nábore detí na hokej, mohla prebehnúť oficiálna registrácia mužstva a samotných hráčov klubu. Následne bolo potrebné vyskladať správnu radu, od ktorej sa budú vyžadovať vždy tie najzásadnejšie klubové rozhodnutia.

Ján Kentoš (v strede) za prítomnosti člena siene slávy Mariána Hossu predáva dres prvého hokejového klubu mesta Ľubovnianski Rytieri primátorovi Ľubošovi Tomkovi (vpravo). Foto: Stará Ľubovňa

Na ustanovujúcej schôdzi bolo potrebné schváliť stanovy občianskeho združenia už aj s potvrdenými členmi správnej rady. Za štatutárneho zástupcu klubu, teda prezidenta a predsedu zároveň, bol zvolený Ján Kentoš, majiteľ PEM arény. Ponuku výkonného riaditeľa prijal mestský poslanec a predseda komisie športu a mládeže Patrik Boďo. Sekundovať mu bude Róbert Čandík, ktorý síce nie je členom správnej rady, no v klube bude zastávať pozíciu výkonného manažéra.

Za člena správnej rady bol menovaný aj poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Michal Šipoš, ktorý bol ako predseda o.z. Naša Ľubovňa jedným z hlavných bojovníkov za výstavbu zimného štadióna ešte v roku 2010 pri výjazdovom rokovaní vlády. Svoju rolu zohral aj pri výstavbe PEM arény, pričom práve vďaka nemu bol pri slávnostnom otvorení člen siene slávy a rodák zo Starej Ľubovne Marián Hossa.

Po rokovaní ohľadom Ľubovnianskych škôl a športovísk s Ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Branislavom Gröhlingom. Zľava Patrik Boďo, Michal Šipoš, Branislav Gröhling, Ľuboš Tomko. Foto: MŠVVaŠ SR

Do štruktúr klubu boli ďalej oslovení Peter Bizovský, riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice a poslanec Prešovského samosprávneho kraja, Alžbeta Chamillová, riaditeľka ZŠ Komenského v Starej Ľubovni, Milan Knapík, bývalý poslanec MsZ v Starej Ľubovni a podpredseda správnej rady Ľubovnianskej nemocnice či Mário Rinkovský, miestny podnikateľ a majiteľ reštaurácie Kolkáreň na námestí sv. Mikuláša v Starej Ľubovni.

Keď chce byť klub v dostatočnej miere na očiach širokej verejnosti a tiež poskytovať kreatívny reklamný priestor potenciálnym partnerom, potrebuje spoľahlivý mediálny tím.

Všetci títo novozvolení členovia tak mohli začať prijímať prvé zásadné rozhodnutia. Ako to dopadlo, si môžete pozrieť pomocou zápisnice z prvého oficiálneho rokovania SEM.

Realizačný tím so zanietencami z Ľubovne, ale aj celého regiónu

Hlavnou klubovou manažérkou je momentálne Michala Bovanová z hokejovej akadémie Slavia Prešov. Po jej dočasnej výpomoci prevezme všetky manažérske povinnosti a kompetencie spomínaný Róbert Čandík, ktorý v PEM aréne začínal ako údržbár haly a rolbár.

Na pozícii pomocného trénera bude pôsobiť aj Marko Komloš (vľavo), ktorý ako hráč zatiaľ pôsobil v prvoligových kluboch Spišská Nová Ves, MHK Humenné či Prešov.

Na pozícii hlavného trénera bude aj naďalej figurovať ostrieľaný Vladimír Turan, ktorý časom pôsobil už dokonca aj ako asistent trénera na lavičke reprezentácie do 18 rokov, pričom s dorastencami HK Poprad dokázal vybojovať majstrovský titul. Ešte počas leta sa na spolupráci na pozícii trénera s vedením klubu nedohodol ďalší skúsený hokejista Miroslav Škovira, ktorý tak ukončil pôsobenie v klube. Za odvedenú prácu pri začiatkoch tréningového procesu v Starej Ľubovni mu klub ďakuje a praje množstvo ďalších úspechov. Turanovi budú asistovať dvaja pomocní tréneri, mladíci Marko Komloš z Prešova a Marek Krmenčík z Popradu. Obaja majú za sebou skúsenosti z hokejového pôsobenia v mládežníckych kategóriách.

Keď chce byť klub v dostatočnej miere na očiach širokej verejnosti a tiež poskytovať kreatívny reklamný priestor potenciálnym partnerom, potrebuje spoľahlivý mediálny tím. Ten v plnej miere zastreší spoločnosť Melonberries, na čele ktorej je Pavol Sekelský. Ten bude vedúcim mediálneho štábu aj priamo v klube. Ďalším členom realizačného tímu bude Samuel Olejník, ktorý klubu vypomáha od jeho samotných začiatkov. Finančné záležitosti bude mať na starosti účtovníčka s dlhoročnými skúsenosťami Marta Knapiková.

Samuel Olejník s Pavlom Sekelským počas prvých zápasov Ľubovnianskych Rytierov.

V hokejovom dianí budú aj…

Aby mládežnícke zápasy v PEM aréne prebiehali podľa technických ustanovení a všetko šlo ako po masle, bolo potrebné nájsť ďalších záujemcov o hokej. Býva zvykom, že zápasy detí rozhodujú tunajší rozhodcovia či z blízkeho okolia. O túto pozícii prejavili záujem Dominik DaubnerMartin Bujnovský, ktorí aj úspešne absolvovali rozhodcovský kurz. Pozícia rozhodcu však ostáva aj naďalej otvorená, klub bude poškuľovať po ďalších záujemcoch. 

Školenia na funkciu štatistika, časomerača a trestomerača vykonali pred začiatkom zápasov úvodného kola Veronika RepkováNatália Havrilová, hlásateľom bude počas sezóny Patrik Liščinský. Dôležitú funkciu zdravotníka zastreší Filip Truska. Členom okolo zápasov treba popriať veľa zdaru a tiež trpezlivosti najmä v náročných začiatkoch ich pôsobenia.

Aj počas mládežníckych zápasov je potrebný rozsiahly organizačný štáb.

Ostáva už len veriť, že novozložená správna rada, realizačný tím aj ostatní členovia v štruktúrach klubu, sa dokážu spoločne zomknúť pre dobrú vec a pripraviť mladým rytierom spod Ľubovnianskeho hradu podmienky, vďaka ktorým sa ľahšie dopracujú k športovým, ale aj osobnostným úspechom.

Zdieľaj článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZADAJ E-MAILOVÚ ADRESU A MAJ VŠETKY RYTIERSKE AKTUALITY VŽDY NAČAS A PORUKE